L’Escola d’art i disseny Gaspar Camps participa a la II Jornada de Bones Pràctiques d’Arts Plàstiques i Disseny a Barcelona.
El Departament d’Ensenyament el passat 14 de març 2017 va organitzar la segona edició de la Jornada de Bones Pràctiques de les Escoles d’Arts Plàstiques i Disseny de Catalunya a l’Auditori AXA de Barcelona, un lloc de trobada dels docents de l’escoles d’arts plàstiques i disseny en la qual l’objectiu és posar en comú estratègies per la millora de la qualitat docent .
Aquesta segona edició recull l’experiència de la primera, que va comptar amb una bona acollida i un ressò extraordinari i, és amb aquest esperit, que es vol continuar creant una estructura de cooperació generosa per part de totes les escoles amb l’objecte d’institucionalitzar aquestes jornades com un espai d’innovació i millora constant.
L’objectiu és mostrar el projectes de col·laboració empreses-escoles, projectes d’innovació curriculars, projectes de recerca i treball interdisciplinària que s’estan portant a terme en les nostres escoles dels cicles formatius de grau mitjà i superior, i consolidar la cooperació entre escoles d’art i les empreses compromeses en el procés formatiu dels nostres joves.
En aquest context, l’escola municipal d’art i disseny Gaspar Camps d’Igualada va participar a la primera taula temàtica dins l’eix central de la Interdisciplinarietat i treball en equip on la professora de l’escola Patrícia Carreño va presentar la proposta “UDI, Unitat Didàctica Interdisciplinar”, activitat realitzada anualment amb l’escola municipal de música i totes les escoles de primària d’Igualada on els receptors d’aquesta activitat interdisciplinar que es combina la música i l’art són els alumnes de 2n de primària.
En aquest projecte, el professor de l’escola d’art fa de formador i realitza dues sessions de formació plàstica de dues hores cadascuna als mestres de primària i els hi presenta una proposta artística perquè ells desenvolupin amb els seus alumnes a l’aula. Alhora, l’escola municipal de música realitza una formació musical també als mestres de primària. I tot això, culmina en una posada en escena a un espai públic on s’ajunten tots els alumnes de les diferents escoles amb un projecte en comú artístic-musical realitzant de forma autònoma pels alumnes.
La Jornada de bones pràctiques APD constitueix un excel·lent emplaçament, per la anàlisis dels diversos mètodes d’organització, dels recursos i dels coneixements, així mateix, vol ser un espai de reflexió sobre l’acció docent.
A més, aquesta iniciativa vol continuar contribuint a difondre el paper de l’art i el disseny a l’hora de reforçar el lideratge i el posicionament de Catalunya en aquest àmbit, així mateix es vol destacar el compromís que aquestes escoles adquireixen en el procés de garantir una formació artística de qualitat per tal de donar respostes integrals.
No Comments