EL PROJECTE “Vipell: Declaració d’amor entre el vi i la pell” S’EXPOSA AL MUSEU DE LA PELL D’IGUALADA - LaGaspar
22881
post-template-default,single,single-post,postid-22881,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

EL PROJECTE “Vipell: Declaració d’amor entre el vi i la pell” S’EXPOSA AL MUSEU DE LA PELL D’IGUALADA

EL PROJECTE “Vipell: Declaració d’amor entre el vi i la pell” S’EXPOSA AL MUSEU DE LA PELL D’IGUALADA

El passat dijous 16 de maig es va inaugurar al Museu de la Pell d’Igualada l’exposició del Projecte VIPELL “Vipell: Declaració d’amor entre el vi i la pell”. El projecte Vipell és un projecte d’innovació pedagògica Talent-Art, inscrit dins el Programa Talent Creatiu i Empresa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, sota el lema de professionalitat,excel·lència i creativitat, els productes dissenyats per alumnes de les escoles d’arts plàstiques i disseny de Catalunya, resultat del programa que ha endagat el Departament d’Ensenyament per donar a conèixer a empreses i entitats el potencial de coneixement d’aquests centres.
A la inauguració hi van assistir el regidor de cultura de l’Ajuntament d’Igualada Pere Camps, la directora del Museu de la Pell d’Igualada Glòria Escala, el director del Vinseum Xavier Fornos, el cap d’acció cultural del Vinseum Jordi Ribas, el director del Leather Cluster Barcelona Jordi Vidal, el director de l’escola municipal d’art Arsenal de Vilafranca Albert Abella i la directora de l’escola d’art i disseny LaGaspar d’Igualada. També hi van assistir el professorat que ha participar en el projecte de cada centre i especialitat de joieria i pell, i l’alumnat.
El projecte VIPELL neix de la col·laboració entre les dues entitats museístiques, el Museu de la Pell d’Igualada i el Vinseum de Vilafranca del Penedès conjuntament amb les Escoles Municipals d’Art i disseny d’Igualada (escola La Gaspar) i de Vilafranca (escola Arsenal). La proposta als alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania de Complements de Cuir d’Igualada i els grau superior de Joieria Artística de Vilafranca va consistir en la realització del disseny d’un producte de marxandatge que representés un testimoni d’amor entre el vi i la pell i que es podrà comprar a la botiga dels dos museus.
Els objectes exposats són sis objectes de marxandatge d’edició limitada resultants de la fusió de l’essència del vi i de la pell com a productes representatius del seu territori, tenint en compte els vincles d’un amb l’altre en el procés de la seva producció i la seva relació a la llarg de la història. Una relació que és també una aposta per a un futur sostenible gràcies als nous usos de productes de la terra amb tècniques tradicionals.
L’alumnat de pell de l’escola La Gaspar d’Igualada i alumnat de joieria de l’escola Arsenal de Vilafranca van explicar la idea de la seva peça. Sis objectes de pell i vi exposats que els visitants apassionats dels museus de ben segur gaudiran i voldran de manera irresistible emportar-se cap a casa seva. Sis objectes que recorden la potència d’aquesta altra història d’amor entre el vi i la pell.
L’alumnat participant i que han explicat als visitants cada una de les sis propostes han estat: Roser Burzón i Jordi Masó, Anna Elizari i Patrícia Aguiló, Tomás Gabarri i Maria Colell, Sara Segura i Nil Ribas, Mireia Muntadas, Aida Clos i Adrian Grande, Paula Feixasi Vicenç Vidal. El projecte Vipell ha estat coordinat pedagògicament per les coordinadora del cicle formatiu de grau superior de Joieria Artística de l’escola Arsenal de Vilafranca Anna Rafecas i la coordinadora del cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania de Complements de Cuir de l’escola LaGaspar d’Igualada Olga Dubovick.
L’exposició “Vipell: Declaració d’amor entre el vi i la pell” és el resultat d’un procés de creació d’un producte amb pell i joieria, des del disseny fins a la realització, ha permès de relacionar positivament estudiants i professionals més enllà de les aules. Ha estat una experiència molt enriquidora i els resultats tant des del punt de vista pedagògic com de resultats ha esta molt positiva.
L’exposició es podrà visitar fins el proper 30 de juny al Museu de la Pell d’Igualada.
……..
No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.